24 juuni 2011

Pähkline maasikarull

1 pakk (100g) Säästu sarapuupähkleid                                                                  
1 spl kartulijahu
2 tl küpsetuspulbrit
3 Säästu muna
1,5 dl suhkrut

Täidis:
~10 maasikat
1/2 topsi (~200g) Säästu maasika jogurtit
1 pakk Meieri vahukoort


Purusta pähklid köögikombainiga peeneks. Lisa pähklipurule kartulijahu ja küpsetuspulber. Vahusta munad ja suhkur kõvaks vahuks. Lisa munavahu hulka ettevaatlikult segades pähkli-jahusegu. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225°C juures umbes 10 minutit. Kummuta koogipõhi suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Eemalda ettevaatlikult põhjaks olnud küpsetuspaber (võid seda märja käega veidi niisutada, siis tuleb paber kergemini põhja küljest lahti).

Vahusta vahukoor. Sega umbes ½ vahukoore kogusest maasikajogurtiga ning määri koogipõhjale. Haki maasikad väikesteks tükkideks ja puista ühtlaselt täidise peale. Keera koogipõhi pikemast küljest rulli ning tõsta serveerimisalusele. Lase jahedas ~1 tund seista. Enne serveerimis kaunista vahukoore ja maasikatega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar